De basis voor de lekkerste oliebol

De perfecte oliebol. Hoe ziet die eruit? Goudbruin gebakken. Een knapperige, dunne korst. Luchtig en niet te vet. De beste oliebollen bak je alleen met het beste meel: Super Patent Kristal (SPK) van Koopmans Meel. Gemaakt van de beste tarwe, vol hoogwaardige eiwitten en hoogwaardig zetmeel. En met zorg gemalen. Tachtig procent van de bakkers bakt al met SPK. Hét oliebollenmeel van Nederland, voor dé oliebol van Nederland.

De meester deelt zijn recepten

Meester Boulanger Wietse Schiere bakt al jarenlang de lekkerste oliebollen. Speciaal voor Koopmans Meel deelt hij nu zijn succesrecepten én zijn tips voor de beste oliebollen in het boekje ‘Bol van Smaak’. Bestel het GRATIS boekje hier! Maar wees snel, want er is maar een beperkt aantal exemplaren. Te laat? Download dan hier de digitale versie.

Even voorstellen: Super Patent Kristal

Wat maakt Super Patent Kristal tot het beste meel voor oliebollen? Meester Boulanger Wietse Schiere legt het uit.

BESTEL NU UW SUPER PATENT KRISTAL

Wilt u ook de lekkerste oliebollen bakken? Bestel dan nu uw Super Patent Kristal bij Koopmans Meel.

Bestelbutton

Super Patent Kristal: de feiten

SPK = Hard Red Spring tarwe

Deze tarwe is afkomstig uit de VS en Canada en is speciaal geselecteerd voor SPK.

SPK = zeer hoogwaardig eiwit en zetmeel

De eiwitten zorgen voor een uitstekende structuur in oliebollen: fijn, regelmatig, met een dunne korst en niet taai. Dankzij het hoogwaardige zetmeel heeft SPK een hoge vochtopname.

SPK = besparen op olie

Door de hoge vochtopname neemt SPK weinig olie op.

SPK = veel draagkracht

De grote draagkracht maakt SPK heel geschikt voor producten met een vulling, zoals vruchtenbroden of Berliner bollen.

SPK = veel toepassingen

Naast oliebollen leent SPK zich ook goed voor het bakken van vruchtenbroden, pizzabodems, flatbreads, croissants, brioche of eierkoeken.

SPK = prijswinnend

Vele prijswinnende bakkers van de AD Oliebollentest gebruiken SPK, waaronder bakker Vliegendehond uit Wolvega.

SPK = extra omzet

Iedereen wil de lekkerste oliebol proeven! Kortom: extra omzet in het najaar en de winter.

SPK = bewijs in cijfers

Vocht : 15,5 %
Eiwit : 14,9 %
Asgehalte : 0,52 %
FN : 330
Wateropname : 57 %