Taai taai

Werkwijze gronddeeg:
-Werkwijze gronddeeg: Roggebloem 00 luxe en de Noorderkroon in de machine zeven. Restant taai-taai/koek in het water oplossen en samen met de suikers en de  koekzoet aan de kook brengen. De kokende massa door de Roggebloem draaien tot een goede samen­hang verkregen is. Gewenste verstijfselingstemperatuur 65°C. Direct uit de machine halen. Uitdrukken op platen om het deeg snel te koelen ± 5 cm dik, dun afstrijken met olie. Als het deeg afgekoeld is, afdekken met plastic om uitdroging te voorkomen. Deeg rust minimaal 24 uur. -Roggebloem 00 luxe en de Noorderkroon in de machine zeven.-Restant taai-taai/koek in het water oplossen en samen met de suikers en de  koekzoet aan de kook brengen.-De kokende massa door de Roggebloem draaien tot een goede samen­hang verkregen is.-Gewenste verstijfselingstemperatuur 65°C.-Direct uit de machine halen.-Uitdrukken op platen om het deeg snel te koelen ± 5 cm dik, dun afstrijken met olie.-Als het deeg afgekoeld is, afdekken met plastic om uitdroging te voorkomen.-Deeg rust minimaal 24 uur.
Receptuur gronddeeg:
Ingredient
Hoeveelheid
-35% Roggebloem 00
3.500 gram
-65% Noorderkroon
6.500 gram
-30% Koek zoet
3.000 gram
-25% Bruine Basterd (R3)
2.500 gram
-25% Kristalsuiker
2.500 gram
-5% Oud Taai-Taai of koek
500 gram
-20% Water
2.000 gram
Receptuur taai-taai
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Gronddeeg
10.000 gram
-1% Koolzuur
100 gram
-2% Taaikruiden
250 gram