Suikerwafels

Werkwijze

• Voeg de bloem in een beslagbekken en kruimel de gist erbij.
• Boter smelten (niet te heet laten worden!).
• Melk, eieren, zout, suiker en vanillesuiker aan bloem toevoegen.
• Beslag maken, als laatste de gesmolten boter langzaam bijgieten.
• Beslag laten rijzen gedurende 45 minuten tot het volume ongeveer is verdubbeld.
• Beslag in goed ingevette wafelijzers gieten.
• Bak de wafels goudbruin.
• Na het bakken afkoelen en eventueel bestrooien met poedersuiker.

Tip:
Voor een bijzonder smaak kunt u ca. 2% Grand Manier (sinaasappellikeur) toevoegen.

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Koopmans Super Patent Kristal
1000 gram
-100% Melk
1000 gram
-5% Roomboter
50 gram
-40% Eieren
400 gram
-20% Kristalsuiker
200 gram
-4% Vanillesuiker
40 gram
-1% Zout
10 gram
-6% Gist
60 gram