Roomkopje

Werkwijze
-Deeg 3 minuten mengen en ca. 2 min snel, opbollen, kruiselings insnijden en platdrukken. Niet te dikke deegstukken in de koeling leggen.-Bij voorkeur de dag erna verwerken, deeg uitrollen op + 5 mm en de plastische toerboter invouwen.-Vervolgens met kleine tussen posen 3 maal in drieën toeren, denk er om dat je niet dunner dan 9 mm uitrolt tijdens het toeren.-Na het toeren plak uitrollen op + 4,5mm en snijden 7 x 7 cm-Strijken met ei en bestrooien met victoriabeslag.-Na voldoende narijs afbakken op 230˚ C met voldoende stoom.-Na het bakken doorsnijden, vullen met room en bestrooien met poedersuiker
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Super Patent Kristal
10.000 gram
-10% Desem
1.000 gram
-10% Kristalsuiker
1.000 gram
-10% Roomboter
1.000 gram
-6% Gist
600 gram
-5% Ei
500 gram
-2% Zout
200 gram
-20% Water (koud)
2.000 gram
-20% Melk
2.000 gram
Toerboter:
Ingredient
Hoeveelheid
-40% Toerboter
4.000 gram
Roomvulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Kookroom
10.000 gram
Victoria beslag:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Amandelschaafsel
2.000 gram
-50% Kristalsuiker
1.000 gram
-2 ½% Citroenrasp
50 gram
-10% Eiwit
200 gram