Spelt stokbrood

Werkwijze
-Draai van alle grondstoffen een mooi afgekneed deeg (spelt is veel sneller afgedraaid dan Tarwe). De draaitijd met ongeveer 1/3 verminderen.-Afwegen 1650 gram voor harde broodjes en 250 gram voor stokbrood.-Bol/puntrijs van ca 35/40 minuten-Opmaken naar gewenst model-Narijs ca 65 minuten-Bakken met voldoende stoom als krokantbrood
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-10% Koopmans Spelt bloem
1.000 gram
-10% Water
1.000 gram
-0,4% Gist
4 gram

Meng deze grondstoffen en laat circa 100% in volume vermeerderen bij een temperatuur van 27 graden (duurt een nacht). Plaats vervolgens in de koelkast wat je niet nodig bent

Receptuur vervolg:
Ingredient
Hoeveelheid
-90% Koopmans Speltbloem
9.000 gram
-1.5% Zout
150 gram
-1% Gist
100 gram
-2% Hardbroodpoeder
200 gram
-55% Water
5.500 gram
Evt. Bijwassen:
Ingredient
Hoeveelheid
-5% Water
500 gram