Spelt brea

Werkwijze
-Groep 1 mengen in een ingevette zoetpan.-Zoetpan 12 – 14 uur plaatsen in een temperatuur dalende oven (200°C naar 120°C).-Groepen 1en 2 in de machine storten en ca.10 minuten mengen.-Op de gewenste stijfte draaien.-Afweeggewicht ca.1050 gram.-Nat afwegen en opbollen en door de zemelen rollen.-Vormen in de roggebroodmal en vervolgens ca. 30 min. laten opstijven.-De deegstukken in de roggebroodbak plaatsen en goed afsluiten.-Bakken in een dalende oven van 210° naar 120°C gedurende 12 tot 15 uur (afhankelijk van de gewenste kleur: hoe langer, hoe donkerder).-Na de baktijd direct lossen, de broden van elkaar halen en koelen.
Receptuur groep 1:
Ingredient
Hoeveelheid
-90% Koopmans Gebroken Spelt
9.000 gram
-10% Koopmans volkoren spelt
1.000 gram
-140% Water (ca 35°C)
14.000 gram
Receptuur groep 2:
Ingredient
Hoeveelheid
-25% Koopmans Gebroken Spelt
2.500 gram
-2.5% Zout
250 gram
-5% Bruine basterd
500 gram
-Ca. 10% Water (afhankelijk van de gewenste stijfte)
Ca 1.000 gram