Spelt beschuit

Werkwijze
-Groep 1: een zetsel maken. Zetselrijs 60 minuten-Groep 2: toevoegen-Goed glad en taai deeg draaien-Gewenste deegtemperatuur 26°C-Deegstukken afwegen en opbollen, 1.350 gram per 30 bollen-Bolrijs 15 minuten-Drukken met een omgekeerde beschuitdop-Licht gesmeerde beschuitdoppen opzetten-Doprijs ca. 50 minuten-Bakken als de gerezen bollen tegen twee of drie gaatjes aanzitten-Bakken bij 260°C gedurende 8 minuten-Na het bakken direct de doppen er afhalen en de bollen omdraaien-Koelen, snijden, kleuren en drogen. Drogen van de beschuit in een oven van maximaal 180°C
Receptuur groep 1:
Ingredient
Hoeveelheid
-60%* Koopmans Speltbloem
1.200 gram
-10% Gist
200 gram
-8% Blanke stroop
160 gram
-11% Suiker
220 gram
-5% Ei
100 gram
-4% Ei dooier
80 gram
-30% Water
600 gram

* Samen 100% Koopmans Beschuitbloem of 2% hardbroodpoeder i.p.v. spelt kleinbrood bvm

Receptuur groep 2:
Ingredient
Hoeveelheid
-40%* Koopmans Speltbloem
800 gram
-1% Zout
20 gram
-14% Beschuitgelei
280 gram
-4% spelt BVM
80 gram
-Ca. 5% Water
105 gram

* Samen 100% Koopmans Beschuitbloem of 2% hardbroodpoeder i.p.v. spelt kleinbrood bvm