Snelle Wietse gronddeeg

Werkwijze
-Roggebloem 00 luxe in de machine zeven. Bij Roggebloem Uniek is zeven niet nodig.-Restant koek in het water oplossen en samen met het koek zoet aan de kook brengen.-De kokende massa door de Roggebloem draaien tot een goede samen­hang verkregen is.-Gewenste verstijfselings temperatuur 65°C.-Direct uit de machine halen.-Uitdrukken op platen om het deeg snel te koelen ± 5 cm dik, dun afstrijken met olie.-Als het deeg afgekoeld is, afdekken met plastic om uitdroging te voorkomen.-Deeg rust minimaal 24 uur.
Receptuur
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Roggebloem 00 luxe
10.000 gram
-65% Koekzoet
6.500 gram
-20% Bruine basterd R3
2.000 gram
-10% Oude koek
1.000 gram
-35% Water
3.500 gram
-0,5% Azijn
50 gram