Rustiek donker bierbrood

Werkwijze

• 12 uur van te voren de gebroken rogge mengen met gelijke hoeveelheid bruin bier
• Redelijk afgekneed deeg maken, deegtemperatuur ca 26°C
• Bulkrijs 40 minuten
• Afwegen en opbollen en drukken in de Roggemeel 997
• Narijs met het slot naar beneden ca 50 minuten in bakkerij
• Draaien, zodat het slot boven is
• Licht aan laten drogen en het slot moet iets open gaan
• Bakken als vloerbrood met iets stoom

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-60% Prémax Donker meergranen
6.000 gram
-10% Volkoren Natuur Extra
1.000 gram
-10% Roggemeel Fijnscherp
1.000 gram
-20% Gebroken Rogge PD middel
2.000 gram
-30% Cultuur Champagne Desem
3.000 gram
-1% Hardbroodpoeder
100 gram
-3% Glutenpoeder
300 gram
-2% Gist
200 gram
-1,6% Zout
160 gram
-ca. 40% Water
4.000 gram
-20% Bruin Bier
2.000 gram