Pinksterbrood

Werkwijze
-Deeg goed afkneden-Vulling doordraaien-Deegtemperatuur 26˚C-Afwegen op 900 gram en oppunten-Puntrijs ca. 30 minuten-Opmaken-Opzetten als plaatbrood-Narijs 60 minuten-Bakken bij 230˚C., gedurende 45 minuten, eventueel op onderplaat
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Tarwebloem Springline
10.000 gram
-20% Boterstollenpoeder
2.000 gram
-10% Cultuur Champagne Desem
1.000 gram
-8% Gist
800 gram
-1,8% Zout
180 gram
-ca. 63% Water
6.300 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-120% Rozijnen
12.000 gram
-10% Cashewnoten (gehakt/gebruineerd)
1.000 gram
-10% Orgenade
1.000 gram
Decoratie:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Amandelschaafsel (fijn)
1.000 gram
-50% Castormelis
500 gram
-Iets eiwit