Paasbrood

Werkwijze
-Meng bloem , water en gist 3 minuten en 1 minuut kneden.-Houd een gewicht van 650 gram aan, waarbij er 130 gram spijs kan worden toegevoegd.-Vervolgens na 20 minuten met de boter, crème en poeder een mooi soepel deeg maken (2 minuten langzaam en ca. 4 minuten snel)-Vulling door draaien en afwegen op gewenst gewicht en opbollen.-Na 20 minuten aan de punt zetten.-Vervolgens na 20 minuten opmaken spijs in leggen en een stompe punt van maken.-Naar wens decoreren met schaafsel of victoria beslag.-Narijs 20 minuten en bakken met een beetje stoom gedurende ca. 35 minuten op 190˚ C á 195 ˚ C.
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Tarwe bloem Springline
5.000 gram
-10% Vruchtenbroodpoeder
500 gram
-10% Passief brood creme
500 gram
-10% Roomboter
500 gram
-8% Gist
400 gram
-2,2% Zout
110 gram
-65% Water
3.250 gram
Vulling voor het deeg:
Ingredient
Hoeveelheid
-110% Rozijnen
5.500 gram
-10% Krenten
500 gram
-10% Abrikozen stukjes
500 gram