Paas brioche

Werkwijze
-Melk lauw maken en met evenveel bloem en de gist een glad beslag maken-Dit 20 min laten staan-Vervolgens deeg draaien maar de boter achterhouden, wanneer deeg voor ca. 70 % klaar is boter in één keer bijvoegen en deeg afkneden-Wanneer je het deeg wilt uitrollen is het deeg klaar om in de koeling plaatsen (liefst een dag van te voren draaien)-Ook geschikt om meteen af te wegen en in paasvormpjes te drukken-Bakken bij ongeveer 170˚C-Tip: doorsnijden en vullen met room of jam.
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Super Patent Kristal
10.000 gram
-2% Zout
200 gram
-5% Kleinbroodpoeder
500 gram
-6% Basterdsuiker
600 gram
-6% Kristalsuiker
600 gram
-6% Gist
600 gram
-40% Ei
4.500 gram
-10% Melk
1.000 gram
-40% Boter (ongezouten)
4.000 gram