Oranjekoek

Werkwijze

• Kneed van alle grondstoffen een zetdeeg.
• Deeg uitrollen op ca 3 mm.
• Model uitsnijden of steken op gewenste grote. (vierkant of rond ca 25 cm).
• Bodemplakken op gesmeerde bakplaat leggen.
• De vulling aanbrengen (smeren of spuiten ca 3mm), maar de randen niet met spijs bedekken.
• Hierna bovenplak aanbrengen.
• Twee maal strijken met mengsel van water en ei (50/50).
• Bovenplak prikken met korstplakprikker.
• Bakken bij ca. 200-220˚ C. gedurende ca. 15 minuten.
• Na afkoelen glaceren met fondant en decoreren

Decoratie:
Abrikozenmoes, fondant, slagroom/crème, vruchtjes, chocoladeschildjes, enz.

Tip:  
Het deeg verwerkt beter na 24 uur bewaren!
Oranjekoek wordt zachter door ze een dag van te voren te bakken en te bewaren onder plastic.

Receptuur Oranjekoek (koude methode):
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Koopmans Tarwebloem Zeeuws Ovaal
2500 gram
-46% Blanke Basterdsuiker
1150 gram
-17% Boter of Margarine
425 gram
-17% Oranjesnipper (dubbel gekerfd)
425 gram
-1,8% Vulkaan (bakpoeder)
45 gram
-ca 27 % Water
ca. 675 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-Afgeslapte amandelspijs