Ontbijtkoek

Doorbraken:
-Roggebloem OO luxe in de machine zeven (bij Roggebloem Uniek is zeven niet nodig)-Restant koek in het water oplossen en samen met het koekzoet aan de kook brengen-De kokende massa door de Roggebloem draaien tot een goede samenhang verkregen is-Gewenste verstijfselingstemperatuur 65°C-Direct uit de machine halen-Uitdrukken op platen om het deeg snel te koelen ± 5 cm dik-Dun afstrijken met olie-Als het deeg afgekoeld is, afdekken met plastic om uitdroging te voorkomen-Deegrust 24 uur
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Roggebloem Uniek of Roggebloem 00 Luxe
10.000 gram
-10% Restant koek
1.000 gram
-80% Koekzoet
8.000 gram
-ca. 40% Water
4.000 gram
Doorbraken:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Gronddeeg
10.000 gram
-15% Honingzoet/koekzoet
1.500 gram
-1% Azijn
100 gram
-1% Koekkruiden
100 gram
-0,6% Vulkaan
60 gram
-0,8% Karam
80 gram
-2,5% Water
250 gram