Oliebollen

Werkwijze:
-Gist oplossen in water-Alle grondstoffen hieraan toevoegen-Beslag draaien in planeetmenger 3 min. langzaam en 3 minuten gematigde snelheid 10 % water toevoegen en nogmaals 3 minuten mengen gematigde snelheid.-Vulling er door draaien-Beslagtemperatuur: 27°C-Voor rijs: ca. 25 minuten-Dit beslag kan zowel handmatig als machinaal gedoseerd worden-Doseren: ca. 65 gram beslag-Frituren: ca. 7 min. bij ca. 175°C
Receptuur
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Super Patent Kristal
10.000 gram
-7% Gist
700 gram
-3% Melkpoeder
300 gram
-3% Kristalsuiker
300 gram
-1% Citroenrasp
100 gram
-5% Boter
500 gram
-2,1% Zout
210 gram
-5% Ei
500 gram
-85% Water
8.500 gram
Bijwassen
Ingredient
Hoeveelheid
-10% Water
1.000 gram
Vulling
Ingredient
Hoeveelheid
-30% Rozijnen
3.000 gram
-10% Krenten
1.000 gram
-10% Appelstukjes
1.000 gram