Meergranen pain du mie

Werkwijze

• Goed afgekneed deeg maken,
• Deegtemperatuur 27°C.
• Afwegen opbollen/punten.
• Puntrijs van 70min.
• Opmaken en evt. door de decoratie rollen.
• Bakken in casino blikken.
• Na circa 70 min narijs bakken als grootbrood .

Tip:
Gebruik van een desemcultuur verlaagt het algehele zoutpercentage van uw receptuur.
U kunt dit eventueel compenseren door 10 gram zout toevoeging per liter gebruikte desemcultuur.
Brood bevat derhalve níet meer zout.

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Koopmans Prémax IJsselmeer
10.000 gram
-10% Koopmans Cultuur Champagne
1.000 gram
-2% Gist
200 gram
-7,5% Suiker
750 gram
-3% Melkpoeder
300 gram
-1% Hardbroodpoeder
100 gram
-1,6% Zout
160 gram
-5% Roomboter
500 gram
-50%* Water
5.000 gram

* Waterdosering afhankelijk van gewenst resultaat en gebruikte grondstoffen