Lentebrood

Werkwijze

• Goed afgekneed deeg maken
• Deegtemperatuur 27°C
• Bulkrijs in ingevette bak van 1 1/2  uur
• Afwegen op gewenste gewicht
• Licht opbollen/oppunten
• Na ca. 25 min voorzichtig vormen, zo veel mogelijk met behoud van opgebouwde rijs naar gewenst (ambachtelijk) model
• Na voldoende narijs (ca.50 min) bakken als vloerbrood met voldoende stoom

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-90% Tarwebloem Artisanaal
9.000 gram
-10% Roggemeel 997
1.000 gram
-20% Cultuur Champagne Desem
2.000 gram
-1% Gist
100 gram
-1,6% Zout
160 gram
-1% Hardbroodpoeder
100 gram
-60-70 % Water
6.000-7.000 gram*

*Waterdosering afhankelijk van gewenst resultaat en gebruikte grondstoffen