Kerstster 2

Werkwijze:
-Bloem, gist en water in de machine. 3 minuten mengen en 1 minuut snel-Vervolgens na 20 minuten de rest van de grondstoffen toevoegen en kneed een mooi soepel deeg van ca. 26 ˚ C-Vulling  er door draaien en direct afwegen per ster 2 stukken van 250 gram en 1 stukje van 100 gram en opbollen-Na 20 minuten nog een keer opbollen-Intussen bol maken van 120 gram spijs en plat drukken uit het midden een rondje uitsteken van ca4 á 5 cm(dit bewaren)-20 minuten later bol één platdrukken net iets groter dan de schijf spijs. Spijs opleggen en  rand en het gaatje in het midden nat maken. Volgende bol plat drukken en er over heen leggen en strijken met ei en schaafsel op strooien. Dan  vervolgens ster figuur insteken, punten omvouwen naar buiten en in bakvorm leggen-Vervolgens kleine bol iets plat drukken, kleine stukje spijs invouwen en opbollen, dit leg je in het midden van de ster. En afstrijken met ei-Na ca. 40 minuten narijs bakken met een pufje stoom bij 190- 200 ˚ C gedurende ca. 35 minuten-Na afkoeling eventueel decoreren met poedersuiker
Receptuur
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Tarwebloem Springline
10.000 gram
-20% Stollenpoeder
2.000 gram
-5% Crème
500 gram
-2,3% Zout
230 gram
-8% Gist
800 gram
-62% Water
6.200 gram
Vulling
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Rozijnen
10.000 gram
-20% Noten (cashew)
2.000 gram
-10% Orengenade
1.000 gram
Classificaties
Non-GMO