Herfstkoek

Werkwijze:
-Vormen(sloffenringen) bekleden met siliconenpapier en insmeren met lossingsmiddel, goed dik-Gronddeeg, honingzoet, water en azijn doordraaien.-Cacao doordraaien-Als alles is door gedraaid pas de bakpoeders doordraaien-Zit dit erdoor, vulling door draaien en meteen stoppen-Afwegen met natte handen op gewenste gewicht(hangt van de vormen af maar ca. 600 gram) in de vormen leggen, en op zijn plaats duwen, netjes vlak strijken-Bakken bij ca. 195˚C gedurende + 60-65 minuten-Na het bakken direct afwerken met een beetje olie dan plakt de koek niet in de verpakking-Evt. afwerken met sinaasappel en kersen bijvoorbeeld
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Gronddeeg
10.000 gram
-15% Honingzoet
1.500 gram
-2,5% Water
250 gram
-0,5% Azijn
50 gram
-1,5% Cacaopoeder
150 gram
-2% Karam
200 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-10% Fruitease Zure kersen
1.000 gram
-8% Suikernibs P3
800 gram
-3% Confru orangeade 2-3 mm
300 gram