Herfstbrood

Werkwijze:
-Kneed een mooi soepel deeg van ca. 26 ˚ C-Vulling 1 er door draaien en direct afwegen op ca. 300 gram  en op de punt leggen-Na + 30 minuten plat drukken en vulling 2 op de onderste helft aan brengen, iets kaneel over strooien en dubbel vouwen-Met een steker om de 2 cm insteken tot 1 ½ cm van de rug-Zigzag opvouwen en in de ingesmeerde blikjes (suikerbrood) leggen/zetten, beetje verdelen en laten rijzen-Na ca. 45 minuten rijs bestrooien met wat amandel schaafsel en bakken 25 minuten bij 200- 220 ˚ C-Intussen vulling 3 maken, suikerwater koken als het kookt boter, kaneel en wat rum erdoor roeren-Brood gaar direct royaal insmeren met het suiker water.
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Tarwebloem Springline
10.000 gram
-7% Gist
700 gram
-2,1% Zout
210 gram
-20% Stollenpoeder
2.000 gram
- 65%* Water
6.500 gram

*Waterdosering afhankelijk van gewenst resultaat en gebruikte grondstoffen.

Vulling 1
Ingredient
Hoeveelheid
-80% Rozijnen
8.000 gram
-20% Krenten
4.000 gram
-10% Noten
1.000 gram
Vulling 2 (per broodje 100 gram)
Ingredient
Hoeveelheid
-30% Amandelspijs
3.000 gram
-7% Roomboter
700 gram
-6,5% Ei
650 gram
Vulling 3
Ingredient
Hoeveelheid
-10% Water
1.000 gram
-10% Kristalsuiker
1.000 gram
-1% Roomboter
100 gram
-0,5% Kaneel
50 gram
-1% Rum
100 gram
Classificaties
Non-GMO