Hartige oliebollen

Werkwijze

• Gist oplossen in water;
• Super Kristal Patent en overige gronstoffen hieraan toevoegen;
• Glad beslag draaien in planeetmenger ( ca 1 min. langzaam en 4 min. snel);
• Beslagtemperatuur: 28’C;
• Voorrijs: ca. 25 min;
• Vervolgens de hamblokjes doorspattelen;
• Dit beslag kan zowel handmatig als machinaal;
• Doseren: ca. 25 gram beslag (kleine ijsschep);
• Frituren: ca. 4 min. bij ca. 165’C;
• Na het bakken direct in de geraspte oude kaas rollen.

Variatie tip:
Vervang de hamblokjes voor gehakte Olijven en voeg wat Provençaalse kruiden toe.

Serveertip:
Serveer deze lekkernij evt. in combinatie met een pittige knoflook of kerriemango saus.

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Super Patent Kristal
5.000 gram
-7% Gist
350 gram
-2% Zout
100 gram
-5% Krentebroodpoeder
250 gram
-5% Ei
250 gram
-3% Citroenrasp
150 gram
-8% Roomboter
400 gram
-87% Water
4.350 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-40% Hamblokjes
2.000 gram
-Geraspte oude kaas