Hartige bloem

Werkwijze
-Deeg 3 minuten mengen en ca. 2 min snel, opbollen, kruiselings insnijden en platdrukken. Niet te dikke deegstukken in de koeling leggen.-Bij voorkeur de dag erna verwerken, deeg uitrollen op + 5 mm en de plastische toerboter invouwen.-Vervolgens met kleine tussen posen 3 maal in drieën toeren, denk er om dat je niet dunner dan 9 mm uitrolt tijdens het toeren.-Na het toeren plak deeg uitrollen op 2,2 mm en uitsteken gladde steker 12 cm en verdelen in een zon.-Dakpansgewijs in het vormpje leggen-Voor het bakken vullen met de vulling en afgieten met de appereille.-Na voldoende narijs afbakken op 230˚C met voldoende stoom.
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Super Patent Kristal
10.000 gram
-10% Desem
1.000 gram
-10% Kristalsuiker
1.000 gram
-10% Roomboter
1.000 gram
-6% Gist
600 gram
-5% Ei
500 gram
-2% Zout
200 gram
-20% Water (koud)
2.000 gram
-20% Melk
2.000 gram
Toerboter:
Ingredient
Hoeveelheid
-40% Toerboter
4.000 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-50% Geraspte kaas
1.000 gram
-50% Hamsnippers
1.000 gram
-10% Preischeuten
200 gram
Appereille:
Ingredient
Hoeveelheid
-50% Ei
1.000 gram
-50% QumiQ of Slagroom
1.000 gram
-Beetje peper en zout