Griekse fluit

Werkwijze

Werkwijze:
• Soepel en goed afgekneed deeg maken.
• Vulling doordraaien.
• Deegtemperatuur ca 26°C
• Deeg in een met olie ingesmeerde bak storten.
• Ca. 90 minuten laten rijzen.
• Afwegen op gewenst gewicht en licht opbollen.
• Na 20 minuten mooi oppunten.
• Narijs ca. 60 minuten en voor het inschieten insnijden.
• Bakken met voldoende stoom op 230˚C. gedurende ca. 30 minuten.

Tip:
Gebruik van een desemcultuur verlaagt het algehele zoutpercentage van uw receptuur.
U kunt dit eventueel compenseren door 10 gram zout toevoeging per liter gebruikte desemcultuur.
Brood bevat derhalve níet meer zout.

De aangegeven rijstijden, baktemperatuur en baktijd zijn indicatief.

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Koopmans Tarwebloem Springline
5.000 gram
-20% Koopmans Cultuur Champagne Desem
1.000 gram
-1,6% Zout
80 gram
-1% Hardbroodpoeder
50 gram
-3% Gist
150 gram
-65% Water
3.250 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-50% Rozijnen (geweld in port)
2.500 gram
-20% Walnoten
1.000 gram
-20% Blauwe kaas
1.000 gram