Gevulde koeken

Werkwijze
-Roldeeg zetten.-Laten opstijven in de koelkast.-Deeg soepel maken en uitrollen tot een plak van ca. 2 mm dikte.-Plakjes uitsteken, stekergrootte ca. 9 cm. en op licht gesmeerde bakplaat leggen.-Spijs opspuiten.-Afdekken met de bovenplakjes.-Strijken met ei.-Gespleten amandelen opleggen.-Opnieuw strijken.-Bakken bij ca 240°C.
Receptuur
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Koopmans Zeeuwse Tarwebloem Ovaal
5000 gram
-55% Boter
2750 gram
-50% Blanke basterdsuiker
2500 gram
-10% Ei
500 gram
-0,4% Kaneel
20 gram
-1,6% Samengesteld bakpoeder
80 gram
-4% Water
200 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-110% Amandelspijs
5500 gram
-10% Ei
500 gram
-5% Citroensap
250 gram
-6% Gespleten amandelen (opleggen)
300 gram