Friese kruidkoek

Kookdeeg
-Roggebloem in de machine zeven-Blanke stroop en koekzoet met het water aan de kook brengen-De kokende massa door de Roggebloem draaien tot een goede samenhang verkregen is-Gewenste verstijfselingstemperatuur 65°C-Direct uit de machine halen-± 5 cm dik op platen uitdrukken om het deeg snel te koelen-Dun afstrijken met olie-Als het deeg afgekoeld is, afdekken met plastic om uitdroging te voorkomen-Deegrust minimaal 24 uur
Receptuur kookdeeg:
Ingredient
Hoeveelheid
-50% Roggebloem 00 Luxe
2.500 gram
-50% Roggemeel D
2.500 gram
-50% Koekzoet
2.500 gram
-20% Blanke stroop
1.000 gram
-ca. 32% Water
ca. 1.600 gram
Receptuur koud deeg:
Ingredient
Hoeveelheid
-70% Roggebloem 00 Luxe
3.500 gram
-30% Roggemeel D
1.500 gram
-80% Honingzoet/koekzoet
4.000 gram
-25% Bruine basterdsuiker R3
1.250 gram
-10% Restant koek
500 gram
-1,5% Deventer koekkruiden
75 gram
-ca. 26% Water
1.300 gram