Friese duimpjes

Werkwijze

• Koekjeskruimels fijn maken en samen met het anijszaad in de melk laten weken
gedurende 30 minuten.
• Basterdsuiker, melissuiker, boter en zout door elkaar werken.
• Gehakte amandelen en het geweekte mengsel koekjeskruimels toevoegen en door
elkaar werken.
• Natriumbicarbonaat door de bloem zeven, aan het mengsel toevoegen
en vervolgens een zetdeeg maken.
• Het verkregen deeg uitrollen tot een dikte van 12 millimeter.
• Deegplak voorzien van Chinees ruitjespatroon,
bestrooien met melissuiker en koel wegzetten.
• Gekoelde deegplak snijden in stroken van 5 cm,
deze stroken weer verdelen in stukjes van ca. 1½ cm.
• Op een licht gesmeerde bakplaat zetten en afbakken met stoom bij 200°C., gedurende 15 minuten.

De aangegeven baktemperatuur en baktijd zijn indicatief.

Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Koopmans Zeeuwse Tarwebloem Ovaal
1500 gram
-50% Boter
750 gram
-30% Blanke basterdsuiker
450 gram
-30% Melissuiker
450 gram
-27% Ongepelde (gehakte) amandelen
405 gram
-25% Koekkruimels
375 gram
-25% Volle melk
375 gram
-7% Anijszaad (heel)
105 gram
-3% Anijszaad (gemalen)
45 gram
-1% Natriumbicarbonaat
15 gram
-0,67% Zout
10 gram