Fries beschuit

Werkwijze

• Groep 1: een zetsel maken.  Zetselrijs 60 minuten.
• Groep 2:  toevoegen.
• Goed glad en taai deeg draaien.
• Gewenste deegtemperatuur 26°C.
• Deegstukken afwegen en opbollen, 1.350 gram per 30 bollen.
• Bolrijs 15 minuten.
• Drukken met een omgekeerde beschuitdop.
• Licht gesmeerde beschuitdoppen opzetten.
• Doprijs ca. 50 minuten.
• Bakken als de gerezen bollen tegen twee of drie gaatjes aanzitten.
• Bakken bij 260°C., gedurende 8 minuten.
• Na het bakken direct de doppen er afhalen en de bollen omdraaien.
• Koelen, snijden, kleuren en drogen.
• Drogen van de beschuit in een oven van maximaal 180°C.

De aangegeven rijstijden, baktemperatuur en baktijd zijn indicatief.

Receptuur groep 1:
Ingredient
Hoeveelheid
-80%* Koopmans Beschuitbloem
1.200 gram
-8% Gist
120 gram
-8% Blanke stroop
120 gram
-10% Suiker
150 gram
-10% Ei
150 gram
-ca. 36% Water
ca. 450 gram

* Samen 100% Koopmans Beschuitbloem

Receptuur groep 2:
Ingredient
Hoeveelheid
-20%* Koopmans Beschuitbloem
300 gram
-1,5% Zout
22 gram
-13% Beschuitgelei
195 gram
-4% Luxe broodjespoeder/crème
60 gram
-ca. 7 % Water
ca. 105 gram

* Samen 100% Koopmans Beschuitbloem