Eierkoeken

Werkwijze

• Warm beslag maken.
• Eieren, eidooier, castormelissuiker en citroenrasp goed losroeren.
• Bekken met mengsel zonodig iets opwarmen in warm water. (au bain marie)
• Het geheel opkloppen tot een luchtige en standige massa.
• Ammonium door de Super Patent Kristal zeven.
• Bloemmengsel door de luchtige massa spatelen.
• Bekken bijkrabben en nog een maal doorspatelen.
• Spuiten op gesmeerde en met bloem bestoven bakplaat. (kan ook met kleine ijsknijper)
• Gebakken gewicht ca 35 gram.
• Bestuiven met poedersuiker.
• Bakken bij ca 250°C.
• Direct lossen door middel van lang plaatmes.
• Koelen en direct verpakken om uitdrogen te voorkomen.

Baktemperatuur kan per oven verschillen en het kan nodig zijn om op onderplaat te bakken.

Receptuur Ambachtelijke Eierkoeken:
Ingredient
Hoeveelheid
-100,00% Koopmans Super Patent Kristal
1000 gram
-100,00% Castormelissuiker
1000 gram
-80,00% Eieren
800 gram
-20,00% Eidooier
200 gram
-4,00% Citroenrasp
40 gram
-0,80% Ammonium
8 gram