Blanke reepkoek

Werkwijze

Gronddeeg:
• Roggebloem 00 Luxe in machine zeven. Bij Roggebloem Uniek is zeven niet nodig.
• Water, koekzoet en stroop aan de kook brengen.
• De kokende massa door de gezeefde Roggebloem draaien tot een goede samenhang
verkregen is.
• Gewenste verstijfselingstemperatuur 65C.
• Direct uit de machine halen en ca. 5 cm dik op platen uitdrukken om het deeg snel te koelen.
• Afstrijken met een dun laagje olie.
• Afdekken met plastic om uitdrogen te voorkomen.
• Deegrust 24 uur in koeling.

Doorbraken:
100 % Gronddeeg  10.000 gram
10 % Honingzoet/koekzoet  1.000 gram
1 % Bakpoeder Traka  100 gram

Werkwijze:
• Gekoeld gronddeeg en honingzoet/koekzoet doordraaien.
• Goed gezeefde Karam doordraaien.
• Alles goed doordraaien, echter niet te lang.
• Afwegen 180 gram.
• Pillen rollen.
• Opzetten als streepkoek.
• Bakken bij 195C., gedurende 45 minuten.

De aangegeven baktemperatuur en baktijd zijn indicatief.