Berlinerbollen

Afwerking:
-Deeg goed afkneden-Deegtemperatuur 24°C-Voorrijs 20 minuten-Afweeggewicht 1.200 gram / 30 Berliner Bollen-Opbollen-Deegstukken los latenkomen gedurende 20 minuten-Verdelen en opbollen-Narijs ca. 40 minuten op met bloem bestrooide kleedjes-Vochtige rijskast om korstvorming te voorkomen-Bakken in olie 175°C., gedurende 6 tot 8 minuten.
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-100% Super Patent Kristal
1.500 gram
-8% Gist
120 gram
-1,6% Zout
24 gram
-20% Krentenbroodpoeder
300 gram
-3% Citroenrasp
45 gram
-0,7% Vanille
10 gram
-10% Eieren
150 gram
-ca. 45% Water
675 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-Banketbakkersroom en poedersuiker