Appel/suiker brioche

Werkwijze
-Smelt de dag vooraf de boter van de vulling en vermeng dat met de suiker nibs, zodat de boter goed in de suiker kan trekken.-Snij van de appel mooie stukjes (inclusief schil).-Zorg dat de melk(30%) ca. 25˚C is en los de gist hier in op. Vermeng dit met een gelijk deel (30%) Artisinaal en laat dit 2 minuten staan.-Draai van het voordeeg en de rest van de grondstoffen en de helft van de boter een redelijk glad deeg. Als het deeg bijna afgedraaid is mag de rest van de boter erbij, draai hiermee het deeg mooi glad.-Draai de vulling voorzichtig door.-Afwegen op 350 gram en oppunten (afhankelijk van het bakblikje)-Puntrijs van ca. 20 minuten.-Opmaken en in ingevette blikjes doen.-Narijs 60 minuten in de narijskast.-Strijken met ei en inknippen over de lengte (franseknip). Strooi hier nog wat suiker nibs over (P2)-Bakken op 210˚C in ca. 25-30 minuten. Met een hete luchtoven op ca. 170˚C
Receptuur:
Ingredient
Hoeveelheid
-60% Super Patent Kristal
6.000 gram
-40% Artisanaal
4.000 gram
-10% Desem
1.000 gram
-10% Boterstol poeder
1.000 gram
-3% Kristalsuiker
300 gram
-3% Basterd
300 gram
-2,2% Zout
220 gram
-6% Gist
600 gram
-30% Ei
3.000 gram
-30% Volle melk
3.000 gram
-25% Hooiboter
2.500 gram
Vulling:
Ingredient
Hoeveelheid
-40% Suikernibs P4
4.000 gram
-20% Appels (rode is het mooist)
2.000 gram
Classificaties
Non-GMO100% natuurlijk