Aardbei brioche

Werkwijze
-Draai van alle grondstoffen en de helft van de boter een redelijk glad deeg. Als het deeg bijna afgedraaid is mag de rest van de boter erbij, draai hiermee het deeg mooi glad en plaats het deeg in de koeling.-Wanneer het deeg stevig is geworden uitrollen op 3 mm en uitsteken met de een bloemsteker.-Vervolgens het plakje dakpansgewijs in het blikje leggen.-Narijs ca. 60 minuten.-Voor het bakken een beetje geleroom en een dotje aarbeien fruffie inspuiten en daarboven op ca. 25 tot 30 gram cakebeslag.-Bakken op 210˚C in ca. 16 minuten. Met een hete luchtoven op ca. 170˚C met een klein beetje stoom.-Na afkoelen afgeleren en afwerken met een paar aardbeitjes
Receptuur deeg:
Ingredient
Hoeveelheid
-60% Koopmans Super Patent Kristal
6.000 gram
-40% Koopmans Artisanaal
4.000 gram
-10% Desem (Cultuur Champagne)
1.000 gram
-10% Boterstol poeder
1.000 gram
-3% Kristalsuiker
300 gram
-3% Basterd
300 gram
-2,2% Zout
220 gram
-6% Gist
600 gram
-30% Ei
3.000 gram
-30% Volle melk
3.000 gram
-25% Hooiboter
2.500 gram
Cakebeslag:
Ingredient
Hoeveelheid
-50% Cakemix
2.000 gram
-25% Roomboter
1.000 gram
-25% Ei
1.000 gram