Laatste nieuws
16 jan
Duurzaam waarde creëren uit graan

Duurzaam waarde creëren uit graan. Dat doen we bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken! Hoe precies? Dat kon afgelopen weekend in het Visie magazine in de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden lezen. Het hele artikel vind je ook hier.

Meer nieuws

Beleef de Natuurkracht van Koopmans Meel

Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár geloven wij in. Samen maken we de wereld van morgen, waarin ook onze kinderen kunnen groeien en leven. Daarom biedt Koopmans Natuurkracht.  Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Van zaaien en oogsten tot malen en bakken: wij halen duurzame waarde uit elke graankorrel. Zodat je met smaak verantwoord kunt genieten.

Dit is Natuurkracht
Natuurkracht staat voor vijf classificaties: Non-GMO, 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van dichtbij en Biologisch. Ons complete assortiment is geclassificeerd. Elk product van Koopmans beschikt over 1 of meerdere classificaties. Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Als bakker kies je dus zelf hoeveel Natuurkracht je wilt. Wij werken continu aan verdere verduurzaming van het complete assortiment.

 

Non-GMO
Niet genetisch gemodificeerd of veranderd. Deze classificatie geldt voor het complete Koopmans-assortiment.
Met genetische modificatie worden eigenschappen van planten, bacteriën of gisten kunstmatig veranderd. Genen met bepaalde eigenschappen worden bijvoorbeeld toegevoegd aan een plant. In onze tarwe- en roggerassen zijn geen soortvreemde genen kunstmatig ingebracht. De tarwe en rogge is 100% GMO-vrij.

 

100% Natuurlijk
Gemaakt met natuurlijke ingrediënten en hulpstoffen.
In deze producten zijn alleen natuurlijke stoffen uit planten, dieren of mineralen verwerkt. Uiteraard zijn alle producten met de classificatie 100% Natuurlijk vrij van kunstmatige E-nummers.

 

Transparante keten
De volledige keten is bekend en transparant: van akker tot bakker.
Van akkerbouwer en collecteur tot schipper en molenaar: we kennen de complete keten, alle schakels en bijbehorende partijen die een rol spelen. Dit zorgt dus voor brood met een helder verhaal! Je weet precies waar de tarwe is gegroeid en welke weg het daarna heeft afgelegd tot in de bakkerswinkel.

 

Van dichtbij
Het graan komt van Nederlandse akkers. Ons assortiment Van dichtbij bevat een variant molenmeel, een banketbloem, een witte bloem en de BT80.
De tarwe is verbouwd op zorgvuldig gekozen akkers in Friesland en Groningen. Wij werken hiervoor nauw samen met akkerbouwers en de collecteur. De interesse bij Nederlandse akkerbouwers om bakwaardige tarwe te gaan telen wordt steeds groter. Het aanbod van baktarwe breidt zich uit, bijvoorbeeld richting Flevoland en Zeeland. Je weet dus op welke akker het graan is verbouwd.

 

Biologisch
Biologische grondstoffen uit een volledig gereguleerde keten.
Bij de productie van deze biologische grondstoffen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met natuur, dier en mens. Bij het verbouwen van de tarwe en rogge worden bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De onafhankelijke toezichthouder Skal Biocontrole bewaakt de gehele (productie)keten van biologische grondstoffen.

 

Meerwaarde voor de consument
Een ambachtelijke bakker wil onderscheidend zijn en geeft een eigen “kleur” aan zijn producten. Naast meel als hoofdbestanddeel kies je andere, aanvullende grondstoffen voor jouw broden. De vijf classificaties van Natuurkracht zijn letterlijk en figuurlijk mooie “ingrediënten” voor de communicatie met klanten. Hoe? Bijvoorbeeld zo!