Velddag ketensamenwerking door Koopmans Meel en Agrifirm

03 aug

Woensdag 5 juli 2017 organiseerde Koopmans Meel in samenwerking met Agrifirm de velddag ‘Op de akker’. Ambachtelijke en industriële bakkers waren die middag te gast op de boerderij van de familie van Tilburg in Luttelgeest. Een zonnige, warme dag samen met ketenpartners waarop we met elkaar spraken over lokaal geteelde duurzame tarwe, puur vanuit de oorsprong en ketensamenwerking.

Een succesvolle velddag
Koopmans en Agrifirm specialisten hielden korte presentaties over tarweteelt, innovatie en duurzaamheid. Het grootste succes van deze velddag was het bezoek aan het perceel baktarwe. Met veel enthousiasme vertelde de teler over zijn bedrijf en het belang van aandacht voor de bodem, het gewas en het milieu. Er werden die middag veel inzichten met elkaar gedeeld over de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om duurzame waarde uit de graankorrel halen en met elkaar van gedachten gewisseld over optimale ketensamenwerking.

Samen werken aan een optimale keten
Door goede ketensamenwerking creëren we meerwaarde voor onze klanten en spelen we samen in op de vraag van de consument. Daarom willen we investeren in kennis bij de bakkerijen over het verhaal van de teelt van Nederlandse tarwe. Voor de bakkers is deze ervaring waardevol om te verwerken in hun communicatie richting de consument. Een project als dit levert hierdoor niet alleen een financiële meerwaarde voor de teler op, maar ook heel belangrijk: meer ketenbesef en -kennis voor en over de Nederlandse tarwetelers. Dat noemen we ketenkracht, want door samen te werken staan we sterker.

In samenwerking met Agrifirm heeft Koopmans Meel een baktarweketen opgezet. Meer weten? Vraag het een van onze accountmanagers!

Accountmanager middenbedrijf: Marco Bogaard via m.bogaard@koopmansmeel.nl of (06) 13 13 28 46
Accountmanager regio Noord: Rene Bartol via r.bartol@koopmansmeel.nl of (06) 83 01 89 51
Accountmanager regio Zuid: Stefan Winters via s.winters@koopmansmeel.nl of (06) 52 54 66 99