Super Patent Kristal: de basis voor de lekkerste oliebol

30 nov

Oliebollen. Ze horen bij Nederland. Bij feest en gezelligheid. Een paar keer per jaar zetten we graag onze tanden in zo’n lekkere bol. Bruingebakken, knapperig van buiten en zacht van binnen. Dát is de perfecte oliebol. Een bol van smaak.

De beste oliebol. Hoe bak je die? Met vakmanschap en toewijding. Maar ook met de beste ingrediënten. Super Patent Kristal van Koopmans Meel is dé basis voor oliebollen: ruim tachtig procent van de bakkers, waaronder verschillende winnaars van de AD oliebollentest, bakt zijn bollen al met deze bloem. Super Patent Kristal wordt gemaakt van de allerbeste springtarwe uit de VS en Canada.  Met zorg geselecteerd en gemalen, zodat geen enkele goede eigenschap verloren gaat.

Uitstekende eigenschappen

Met Super Patent Kristal bak je een oliebol zoals die hoort te zijn: knapperig van buiten en zacht van binnen. Het hoge eiwitpercentage van de bloem geeft de oliebol een fijne, regelmatige structuur. Het zetmeel zorgt ervoor dat de bol weinig vet opneemt: de olie waarin hij wordt gebakken, blijft aan de buitenkant. Bovendien bevat Super Patent Kristal geen ascorbinezuur, waardoor het beslag soepel blijft.

De Meester Boulanger deelt zijn recepten

Super Patent Kristal leent zich niet alleen uitstekend voor het bakken van de lekkerste oliebollen, maar is ook geschikt voor andere lekkernijen als vruchtenbroden of croissants. Meester Boulanger Wietse Schiere gebruikt al jarenlang Super Patent Kristal. Speciaal voor Koopmans Meel deelt hij in het boekje ‘Bol van Smaak’ zijn favoriete recepten met het meel: van traditionele oliebol tot brioche.

Bestel nu uw Super Patent Kristal!

Ga voor meer informatie over Super Patent Kristal of om meteen uw Super Patent Kristal te bestellen naar www.koopmansmeel.nl/superpatentkristal.