Puur Lokaal

02 apr

Koopmans Meel: “Totstandkoming van Nederlandse, bakwaardige tarwe is geen vanzelfsprekendheid”.
Samen met een zadenhandelaar, akkerbouwers, Stichting Veldleeuwerik, collecteurs en bakkers, stond Koopmans Meel aan de wieg van een volledig gesloten, duurzame voortbrengingsketen van bakwaardige tarwe. Na de succesvolle introductie van Molenmeel Veldleeuwerik, breidt Koopmans Meel haar assortiment gemalen van lokaal, duurzaam geteelde tarwe verder uit. Onder de naam “Puur Lokaal” is er vanaf de Bakkersvak 2015 een eiwitrijke broodbloem, een banketbloem, een 100% Volkoren Meel en een, samen met het Boulangerie Team ontwikkelde, BT80 meel beschikbaar.

Door de jaren heen is er in Noord Nederland nauwelijks bakwaardige tarwe verbouwd. Het lokale tarweaanbod was afgestemd op diervoer en daarmee niet afgestemd op de eisen die molenaars en bakkers stelden aan de kwaliteit van Nederlands brood. Koopmans Meel is daarom enkele jaren geleden het gesprek aangegaan met graanhandelaren en akkerbouwers in haar omgeving. Door het afstemmen van kwaliteitseisen, verwachtingen en het gezamenlijk streven naar een duurzame samenwerking, werd het (van oudsher) individuele belang nu een collectief belang. Maar dat was slechts één aspect: er mochten geen concessies worden gedaan aan de hoge kwaliteitseisen die Koopmans Meel aan haar producten stelt, zoals malsheid en bakwaarde. Doordat alle kennis en kunde vanuit de hele keten wordt ingezet en samengebracht, is het resultaat ‘Puur Lokaal’, brood vanuit de oorsprong. Achtergronden over deze samenwerkingen zijn te vinden op de website www.pureoorsprong.nl

Nieuw in het assortiment van Koopmans Meel
Puur Lokaal Bloem: Een roomwitte bloem, met prachtige bakeigenschappen geschikt voor tarwebus- en vloerbroden met een boterachtig vermalsend karakter met als resultaat een zeer smakelijk brood met een ongekend inlands volume.

Puur Lokaal BT-80: Een uniek grijstinten meel met een ongekend veelzijdig karakter en bovenal een pure smaakmaker met meesterlijke allures. Speciaal vermalen in samenspraak met het Nederlandse Boulangerie Team is dit een zeer specifiek product, maar net zo veelzijdig. Kortom: laat u verrassen door deze intense smaak en broodbeleving.

Molenmeel Veldleeuwerik: Voor een stevig en smaakvol brood waarvan de tarwe zonder (letterlijk) omwegen is geteeld, geoogst en gemalen op Nederlandse bodem.