Prémax Haver

23 apr

Primeur voor Koopmans Meel tijdens Bakkersvak te Rosmalen; Prémax Haver, een bron van energie

Met Prémax Haver breidt Koopmans Meel het Prémax assortiment uit middels een havermeergranenmix, een mix vanuit de pure oorsprong zonder toevoegingen. De bakker bepaalt zelf hoe en in welke verhouding hij hier zijn eigen meergranen varianten mee maakt. Een licht meergranen met een dosering van 15% of een brood met bite vanaf 40%. Met deze Prémax haver speelt Koopmans in op de behoefte aan variatie op het gebied van granen, brood en ontbijtproducten zoals Granola.

Tijdens de Bakkersvak beurs te Rosmalen liet Koopmans de bakkers ter plaatse zelf granen malen. Niet alleen granen. ook meergranen. En niet alleen het malen van graan werd gedemonstreerd, maar ook het roosteren van granen, anders doen en denken, Puur vanuit de Oorsprong. Door middel van de KVM (Koopmans Voorbak Methode) methode worden de bakkers in staat gesteld om de hele dag krakend vers brood af te bakken. Tijdens de druk bezochte ‘aan tafel met KIEM’ sessies kwam de Prémax haver uitgebreid aan bod.

KIEM sessies groot succes
De aftrap van de eerste KIEM sessies waren gelijk een groot succes, veel animo van de bakkers om gedurende een 20 minuten durende sessies te sparren aan de speciale KIEM tafel met Wietse en Peter. Gedurende het jaar volgen er meerdere KIEM sessies, kleine intieme sessies waarbij onderscheid en met elkaar sparren voorop staat. Dit kan op locatie bij een bakker zijn, bij Koopmans zelf of ergens midden op een tarweveld.

Koopmans koninklijke Meelfabrieken, al meer dan 168 jaar een betrokken molenaarsfamilie. Waar Kennis en Kunnen is samengebracht in KIEM. Waar telkens gestreefd wordt naar de optimale verwaarding uit korrel en keten. Om samen met de bakker te ontwikkelen, te bouwen en te innoveren. En om te werken aan een gezamenlijke toekomst, op zoek naar duurzame waarde uit graan.

Meer info over KIEM