Natuurkracht

21 jun

Duurzame classificaties voor complete assortiment

Nieuw: Natuurkracht van Koopmans Meel

Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár gelooft Koopmans Meel in. Samen maken we de wereld van morgen, waarin ook onze kinderen kunnen opgroeien. Daarom introduceert Koopmans Meel Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Het complete assortiment beschikt vanaf nu over duurzame classificaties. Zodat iedereen met smaak verantwoord kan genieten.

Dit is Natuurkracht

Natuurkracht staat voor vijf classificaties: Non-GMO, 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van dichtbij en Biologisch. Alle producten van Koopmans beschikken nu over 1 of meer van deze classificaties. Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Een bakker kiest dus zelf hoeveel Natuurkracht hij wil. Koopmans Meel werkt continu aan verdere verduurzaming van het assortiment.

Meerwaarde voor consument en ondersteuning bakkers

Steeds meer mensen kiezen bewust en willen weten waar hun voedsel vandaan komt. De behoefte aan lokale, gezonde en verantwoorde producten neemt toe. Natuurlijk in combinatie met smaak en kwaliteit. Natuurkracht biedt een passend antwoord op deze foodtrends.

Koopmans Meel ondersteunt bakkers om het verhaal van Natuurkracht en de classificaties te vertalen naar hun consumenten. Via www.koopmansmeel.nl/natuurkracht is online content beschikbaar, zoals teksten, foto’s en filmpjes. Ook zijn er promotiematerialen voor de winkels verkrijgbaar, waaronder posters, roll up banners en beachflags.

Tijdens speciale KIEM sessies van Meester Boulanger Wietse Schiere krijgen bakkers baktechnische ondersteuning én toelichting op de classificaties. De KIEM sessies vinden het hele jaar door plaats en hebben verschillende thema’s, zoals koek, oliebollen, feestbrood en het volledige broodassortiment.

Primeur voor bakker in Bedum

Bakkerij Hoekstra uit Bedum is de eerste bakker die lokale bloem in bulk krijgt aangeleverd van Koopmans Meel. Deze lokale bloem heeft onder meer de classificatie Van dichtbij; het graan is afkomstig van Nederlandse akkers. Eigenaar Wouter Jacobs en Koopmans Meel werken nauw samen om deze classificatie te visualiseren voor de klanten. Op maat gemaakte communicatieondersteuning is dus ook mogelijk.

Meer informatie over Natuurkracht? www.koopmansmeel.nl/natuurkracht