Marktbericht – Week 1

08 jan

Allereerst wil ik u het allerbeste wensen voor 2019, voor uzelf en uw dierbaren, namens mijzelf maar vooral ook namens al mijn collega’s. Wij kijken ernaar uit om u in het komende jaar weer te voorzien van de beste producten en u tevens zo goed mogelijk van dienst te zijn; onder andere door u op de hoogte te houden van de ontwikkeling van de oogst en de marktprijzen.

De afgelopen twee weken gaf niet echt vuurwerk op de tarwemarkt. De tarweprijs kreeg in Amerika enige steun door het slechte weer in Argentinië, waardoor de afronding van de oogst daar sterk wordt vertraagd. Ook wordt nog altijd verwacht dat de goedkope Russische tarwe binnenkort minder beschikbaar is voor de wereldmarkt, waardoor er meer exportkansen ontstaan voor de Europese tarwe. De “shutdown” in Amerika geeft ook enige onrust omdat het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dicht is en normaal gesproken de markt voorziet van cijfers.

Let wel op het verschil in de grafiek hieronder tussen de hogere noteringen van de huidige oogst en de lagere noteringen van de komende oogst. Hoe dichter we de oogstmaand augustus naderen hoe dichter deze twee lijnen naar elkaar toe zullen bewegen. De vraag is alleen op welk niveau deze lijnen bij elkaar komen. Als u hier meer informatie over wenst te ontvangen dan kun u altijd contact met ons opnemen.

Vanaf volgende week komt alles weer in volle gang. Er zijn geen fundamentele veranderingen geweest dus zal de markt, naar verwachting, nog wel even stabiel blijven.

Groet,
Bauke Wierda