Koopmans met ganzenburgerbroodjes en Vega snacks in festivalland

24 jul

Een doorgewinterde festivalganger kan het beamen: op veel festivals kun je bijzondere foodconcepten proeven. Zo ook tijdens het festival ‘Welcome to the village’ dat afgelopen weekend werd gehouden onder de rook van Leeuwarden.

Om te beginnen: het zachte brioche broodje met een ganzenburger.
“De ganzenpopulatie neemt enorm toe in Friesland. Het blijkt dat trekganzen het hier zo naar hun zin hebben dat ze niet meer verder trekken. Hiermee verandert de populatie in een plaag; landbouw en natuur ondervinden er behoorlijke overlast en schade van en een groot aantal ganzen moet worden geschoten. En omdat weggooien zonde is staat de snackgans bij ons op het menu!”, aldus Leeuwarder chef Willem Schaafsma.

Koopmans Meester Boulanger Wietse Schiere heeft het recept ontwikkeld voor het bijpassende zacht zoete brioche hamburgerbroodje met komijn. Een perfecte combinatie, zo bleek tijdens ons bezoek aan het festival!

Meelwormenfriet

Voorafgaand aan ditzelfde festival is er door onze foodtechnologen meegewerkt aan het innovatieproject ‘Snackbar van de toekomst’.
Studenten en start-ups hebben hier hard gewerkt aan nieuwe snackbarwaardige producten die net even anders zijn dan het huidige aanbod.

Dit mondde uit in knapperige meelwormenfriet, veganistische ‘Seitan-dellen’ met extra gluten en Soja-milkshakes met chiazaad en munt. Festivalbezoekers konden deze gerechten bestellen in de snackbar van de toekomst, al dan niet met een flinke klodder veganistische mayo.

Om de meelwormenfriet lekker knapperig te krijgen bleek nog een hele toer voor de makers. Na verschillende producttesten bleek Koopmans Bind-it™  het perfecte bindmiddel voor de juiste structuur en stevigheid. De nieuwe ‘friet’ is dus goed gelukt, maar of dit nu de nieuwe snackbartrend wordt, durven we nog enigszins te betwijfelen…

https://welcometothevillage.nl/programma/editie-2018/baaiduinen-als-snackbar-van-de-toekomst/