Koopmans Meel en ambachtelijke bakkers halen meer dan 10.000 euro op voor KWF

16 feb

Ambachtelijke bakkers en Koopmans Meel hebben met hun actie Kiembrood & SamenLoop voor Hoop ruim € 10.000,- opgehaald voor kankeronderzoek. Het bedrag is donderdag 15 februari 2018 bij Koopmans Meel in Leeuwarden overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. 

Initiatiefnemer van de actie is Ilse Lamers van de bakkers Lamers uit Heesch. Ze zocht contact met KWF en Koopmans Meel om samen een landelijke actie te organiseren. Koopmans Meel bedacht hiervoor het Kiembrood, gemaakt van speciaal Kiemmeel. Het smakelijke brood bevat tien keer meer tarwekiemen dan volkorenbrood. Een meelsoort die bovendien NON-GMO is en waarvan de volledige keten bekend en transparant is.

Deelnemende bakkers verkochten tijdens de actie zoveel mogelijk Kiembroden, een deel van de opbrengst was voor SamenLoop voor Hoop in hun regio. De bakkers ontvingen een promotiepakket van Koopmans Meel, om de actie bij hun klanten onder de aandacht te brengen. Koopmans Meel doneerde zelf 25% van de opbrengst van haar Kiemmeelverkoop. Het totaalbedrag van ruim € 10.000,- is bedoeld voor waardevol kankeronderzoek.