Kiembrood voor SamenLoop voor Hoop

13 jan

Ambachtelijke bakkers en Koopmans Meel gaan dit jaar samen geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Daarom is de actie Kiembrood & SamenLoop voor Hoop gelanceerd. Deelnemende bakkers verkopen zoveel mogelijk Kiembroden en doneren een deel van de opbrengst aan SamenLoop voor Hoop in hun regio.

SamenLoop voor Hoop is voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Tijdens de 24-uurs wandelestafette wordt stilgestaan bij kanker, wordt het leven gevierd en geld ingezameld voor kankeronderzoek. Met de verkoop van Kiembrood steunt een bakker de SamenLoop voor Hoop in zijn regio. Daarnaast doneert Koopmans Meel 25% van de opbrengst van de verkoop van kiemmeel aan KWF. Kiembrood is dus goed voor jou en de ander!
Daarnaast levert Koopmans Meel aan iedere deelnemende bakker een promotiepakket waarmee zij de actie onder de aandacht kunnen brengen van hun klanten. Inmiddels gaan er al zo’n 100 winkels van start met deze actie.

Initiatiefneemster Ilse Lamers van De Bakkers Lamers uit Heesch is al meerdere jaren betrokken bij SamenLoop voor Hoop. ‘Naast alle kleinere acties wilde ik graag een keer iets groots opzetten. Een landelijke actie die heel bakkend Nederland zou kunnen omarmen. Een speciaal brood voor het goede doel.’ Na diverse gesprekken bedacht Meester Boulanger Wietse Schiere van Koopmans Meel Kiemmeel. Met deze speciale meel maak je het unieke Kiembrood. Een lekker brood wat makkelijk eet en bovendien tien keer zoveel tarwekiemen heeft dan een volkorenbrood.

Tijdens de lancering op 11 januari ontvingen de bakkers Lamers uit Heesch én bakker van den Berg uit Burgum de eerste promotiepakketten en het Kiemmeel. Eind september 2017 maakt Koopmans Meel het totaalbedrag van de actie bekend.

Heb je nog vragen of heb je interesse om deel te nemen als bakker neem dan contact met ons op.

voorbeeld-poster-samenloop-voor-hoop-a3