Grip op je bakkerij

24 mei

In zes dagen stevig grip krijgen op alles wat te maken heeft met de complete bedrijfsvoering binnen- en buiten de eigen, ambachtelijke bakkerij. Dat is de insteek van de training ‘Grip op je bakkerij’.

Het bakkersvak is één van de mooiste ambachten die we kennen. Daar zijn bakkers en patissiers goed in. Maar het gaat ook over ondernemerschap. Daar liggen kansen, uitdagingen maar ook valkuilen. Deze worden tijdens de cursus nadrukkelijk uitgelicht en besproken.

Grip op je bakkerijNa afloop van de training is de bakker niet alleen vakman op het gebied van brood & banket, maar ook vakman op het gebied van ondernemen.

Gebaseerd op vier speerpunten
‘Grip op je bakkerij’ is gebaseerd op vier elementen: consumentenbeleving, persoonlijk leiderschap, productie en promotie, en bedrijfseconomie. Deze speerpunten worden per sessie als afzonderlijke hoofdstukken behandeld, door gespecialiseerde autoriteiten per vakgebied.

De 6-daagse training start met een nulmeting van de bakkerij. Een getrainde ‘mystery guest’ van het gerenommeerde onderzoeksbureau Mystery View bezoekt onaangekondigd de bakkerij, en beoordeelt deze op service, productpresentatie, productkwaliteit en aankleding van het in- en exterieur.

Optimalisatie
De verrichtte ‘mystery visit’ wordt beoordeeld en opgeslagen in een individueel trackrecord. Met een persoonlijk online account kan de bakker zijn behaalde scores uitlezen. Na de laatste trainingsdag wordt opnieuw een mystery visit uitgevoerd. Bakkerijen worden dan op dezelfde aspecten beoordeeld als tijdens de nulmeting voorafgaand aan de training. Zo wordt de vooruitgang en ontwikkeling op de te beoordelen aspecten gemeten. De bakker krijgt zo inzichtelijk welke aspecten binnen zijn bakkerij extra aandacht behoeven voor optimalisatie.

‘Grip op je Bakkerij’ begint op 3 juli met een inspiratietour en eindigt op 9 februari volgend jaar met een terugkomdag. De lesdagen worden georganiseerd bij Dawn Foods in Breda en bij Koopmans meel in Leeuwarden. De training is een initiatief van vakblad Bakkerswereld, een uitgave van Reed Business Media. ‘Grip op je Bakkerij wordt ondersteund door Koopmans Meel en Dawn Foods. Alle informatie in beschikbaar op: www.gripopjebakkerij.nl

Aanmelden
Tijdens de eerste trainingsdag op 3 juli vindt er een inspiratietour plaats langs diverse locaties. Inschrijven voor Grip op je bakkerij kan nog tot 15 juni aanstaande. Stuur je inschrijfverzoek aan info@gripopjebakkerij.nl en ontvang het officiële aanmeldformulier.