Dutch Pastry Awards

10 mrt

Het Nederlands Patisserie Team heeft er een nieuw aspirant-lid bij. Vanmiddag verruilde Robin Hoedjes, werkzaam bij Huize van Wely in Noordwijk, zijn witte buis voor een fraaie zwarte en mocht als Beste nieuwkomer de gouden plak in ontvangst nemen tijdens de Dutch Pastry Award 2015. Dit gebeurde op de tweede, tevens laatste dag van de BakkersVak in Rosmalen.

In een spannende finale van de Dutch Pastry Award 2015 kreeg Hoedjes te horen dat hij zich in dit speelveld de ‘Beste patissier van Nederland’ mag noemen. De jonge patissier won tevens de Publieksprijs en sleepte de eerste prijs voor zijn showstuk (Dutch Pastry Award) in de wacht.

Volgens de vakjury, bestaande uit leden van het Nederlands Patisserie Team (NPT), is Hoedjes sterk, strak en vaktechnisch op het juiste niveau om deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen. In deze editie van de Dutch Pastry Award moesten de deelnemers een showstuk maken van uitsluitend eetbare materialen en een desserttaart, beide passend in het thema ‘Science Fiction’.

Hoog niveau

De vijf kandidaten die streden voor de Dutch Pastry Award kwamen van goede huize. De jury zei blij te zijn dat het niveau bij de jeugd elk jaar hoger wordt. Jeroen Kemps werd tweede, hij behaalde tevens de Design Award. Rosanne Buitenhuis – de enige dame bij de deelnemers, behaalde de derde prijs.

De motivatieprijs Jurgen Willems-Award – vernoemd naar de op 27-jarige leeftijd aan een hersentumor overleden Jurgen Willems – mocht mee met Joeri van de Kerkhove. Van de Kerkhove komt net als Willems uit België; in dubbele zin was het daarom bijzonder dat hij deze aanmoedigingsprijs – mede vanwege de lange afstanden die hij moest afleggen met zijn showstuk – mocht ontvangen. De ouders en zus van Jurgen Willems waren bij de uitreiking aanwezig.

2016

De Dutch Pastry Award wordt georganiseerd door het NPT. Tijdens de BakkersVak 2015 in Rosmalen verzorgde het NPT diverse demonstraties en richte een prachtige showtafel in.

De organisatie riep de aanwezigen alvast op over het thema van 2016 na te denken: Flora en Fauna. Eerdaags opent de inschrijving hiervoor. ‘U kunt morgen al beginnen met oefenen’, aldus NPT-voorzitter Jan Willem Jansen.

Succesvolle beurs

De tweede en laatste dag van de bakkersbeurs in Rosmalen werd maandag wederom drukbezocht. Dit keer waren het vooral vakgeïnteresseerde bezoekers die de beurs welkom kon heten en trokken enkele groepen scholieren langs de stands. Het is nog te vroeg om te zeggen dat het investeringsklimaat aan het verbeteren is, maar de algemene indruk is dat de stemming onder ondernemers positiever en strijdlustiger is dan vorig jaar.

Bron: www.bakkerswereld.nl