Laatste nieuws
25 jan
Kookstuk zorgt voor natuurlijke malsheid

Afgelopen week werden de eerste drie masterclasses Kookstukken/Aromastukken gegeven in het KIEM innovatie centrum van Koopmans. Onder leiding van Meester Boulanger Wietse Schiere en in samenwerking met Silowacht, gingen de deelnemers aan de slag met verschillende kook- en aromastukken. Een kookstuk of aromastuk is al eeuwen oud, maar door de hedendaagse technieken en snelheid van […]

Meer nieuws

Meester Boulanger Wietse Schiere

Wietse Schiere is dé baktechnische professional bij Koopmans Meel. Altijd is hij op zoek naar wat mooier, lekkerder of beter kan! Wietse (44) is geboren en getogen in het Friese Jubbega. Hier woont hij nog steeds met veel plezier. In 1989 begon Wietse op de Bakkerij Horeca Vakschool, hier ontstond zijn passie voor het bakkersvak. Sinds 1991 is hij actief in de bakkerswereld. Tot 2008 werkte Wietse bij Bakkerij Vliegendehond in Wolvega, sinds 2003 is hij onderdeel van het BoulangerieTeam. Wietse werkt sinds 2008 als baktechnisch adviseur bij Koopmans Meel. Hij heeft inmiddels meegedaan aan veel wedstrijden en is meerdere keren kampioen geworden. Enkele mooie overwinningen:

  • 3x Noordelijk kampioen koek & beschuit, brood en banket
  • 5 x Coupe d’Europe
  • 1997 algemeen kampioen van Nederland
  • 3e bij voorronde Coupe du Monde
  • 2004 Nederlands snackspecialist
  • 2008 5e plaats in finale Coupe du Monde
  • 2010 Masters of Boulangerie individueel 4
  • 2012 1e Coupe d’Europe

In 2013 behaalde Wietse de prestigieuze titel Meester Boulanger. Een kroon op zijn werk! Tegenwoordig richt hij zich meer op coaching, hij coacht nu bijvoorbeeld het jeugdteam van het Nederlands BoulangerieTeam.

Met veel liefde en plezier bakt Wietze dagelijks brood; niet alleen voor werk, zeker ook voor familie en vrienden. Volg Wietse op Facebook