BBQ Plukbrood

Als de temperaturen stijgen en de zomer weer aantreedt, worden de barbecues massaal afgestoft. Barbecueën is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met vlees en stokbrood. Maar er is veel meer mogelijk! Als bakker kun je je onderscheiden met heerlijke broden die uitstekend passen bij de barbecue.

Het KIEM-team heeft recepten samengesteld voor de lekkerste barbecuebroden. Wat dacht je van een heerlijke foccacia, hamburgerbroodjes of broodlolly’s voor de kinderen? Als je het ons vraagt is dit heerlijke BBQ plukbrood een echte aanrader. In deze bakken met Wietse legt onze Meester Boulanger je uit hoe je dit zalige brood met heerlijke vulling voor de perfecte barbecue maakt. Maar pas op, je blijft er van dooreten!

Receptuur

Ingredienten voor het gronddeeg

IngredientHoeveelheid
Tarwebloem Artisanaal90%
Desem20%
Zout1.6%
Gist1%
Panatura Forteo,5%
Italiaanse kruideno,5%
Water50%
Receptuur

Even bijwassen

IngredientHoeveelheid
Water5%
Receptuur

Vulling 1

IngredientHoeveelheid
Pijnboompitten8%
Receptuur

Vulling 2

IngredientHoeveelheid
Pesto tapenade10%
Geraspte kaas15%
Olijfolie10%
Werkwijze
  • Alle grond stoffen in de machine en maak een goed afgekneed deeg.
  • Vulling 1 erdoor, deegtemperatuur 26°C
  • Afwegen in stukken van 1.800 gram en een bulkrijs van 60 minuten opmaken als
    een stokbrood niet te strak met behoud van structuur. Tussen kleedjes laten
    rijzen voor 30 minuten.
  • Deegstuk voorzichtig platdrukken en insmeren met vulling 2, en in mooie
    gelijkmatige blokjes steken van ca. 2×2 cm
  • Per vierkante pi-plates van 16 x 16 cm afwegen op 300 gram.
  • Na 40 minuten narijs nog wat kaas op strooien.
  • Afbakken met voldoende stoom op 235˚C. gedurende ca. 25 minuten.
Het eindresultaat

Als je het receptuur en de stappen van Wietse goed volgt, heb je, nadat de oven gepiept heeft, heerlijk warme brood waar je van blijft plukken. Ook nog eens prachtig om te zien op de toonbank en heerlijk om te ruiken in de winkel.

Op de hoogte blijven van nieuwe video's in de toekomst? Volg ons