Laatste nieuws
23 feb
Onze nieuwste KIEM-sessie Diviseuse

Aan het begin van dit jaar hebben wij een nieuwe KIEM-sessie geïntroduceerd met als thema Diviseuse. Tijdens deze sessie laat Wietse Schiere zien dat het werken met een diviseuse ontzettend veel werk kan schelen en jij je als bakker met eigengemaakte producten kan onderscheiden, waardoor bijvoorbeeld bake-off producten overbodig worden. In het KIEM-centrum van Koopmans […]

Meer nieuws

Remrijzen met SFRS

SFRS is de afkorting van Stress Free Recovery System. Niet voor niets staat ‘Stress Free’ hier voorop. Want de stress van bakkersgist bij een remrijsprocédé is een naar blijkt onderkend negatief en tevens geducht verschijnsel. SFRS bant dit uit via een aantal overzichtelijke stappen zonder inbreuk te doen op de principes van remrijzen. Het vinden van de juiste balans tussen temperatuurverloop en tijd is ook hier maatwerk.

Per individuele bakker wordt ter plekke vastgesteld wat voor hem het optimum is. Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.