Laatste nieuws
20 mei
Gezond ouder worden met extra smaakvol brood

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek signaleerde dat er vaak sprake is van andere smaak en smaakbeleving bij ouderen. Van ouderen is bekend dat ze door een ziekte zoals kanker een deel van hun smaak missen, bijvoorbeeld omdat ze geen speeksel meer aanmaken. Het ziekenhuis neemt de rol om patiënten zo goed mogelijk te ondersteunen met […]

Meer nieuws

De Koopmans Voorbak Methode KVM

Met toepassing van de techniek KVM bereikt u dat het af te bakken brood een zeer vergelijkbare kwaliteit heeft met het versgebakken brood.

Tijdens de huidige wijzen van het voorbakken, in combinatie met invriezen, ontdooien en afbakken, wordt veel te veel vocht onttrokken aan het brood, hetgeen allerlei negatieve gevolgen heeft. Het is de verdienste van de techniek KVM dat de nadelen worden opgeheven. KVM zorgt dat het vocht daar blijft waar het hoort. Tevens bereikt u hiermee een langere houdbaarheid en een betere korst.

Per individuele bakker wordt in de bakkerij bekeken en bepaald welke aanpak tot de beste resultaten zal leiden. Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.