Laatste nieuws
20 mrt
Natuurkracht in de winkel

Al jaren kent u van Koopmans de term Natuurkracht, de overkoepelende naam voor ons duurzaamheids programma. Bij onze inkoop, het assortiment en de productontwikkeling sturen we zoveel mogelijk op de 5 pijlers van Natuurkracht. (100% Natuurlijk, Biologisch, Transparante keten, Non-GMO, Van Nederlandse bodem) Inmiddels hebben verschillende partners van Koopmans één of meerdere pijlers van Natuurkracht bewust toegepast in […]

Meer nieuws

De Koopmans Voorbak Methode KVM

Met toepassing van de techniek KVM bereikt u dat het af te bakken brood een zeer vergelijkbare kwaliteit heeft met het versgebakken brood.

Tijdens de huidige wijzen van het voorbakken, in combinatie met invriezen, ontdooien en afbakken, wordt veel te veel vocht onttrokken aan het brood, hetgeen allerlei negatieve gevolgen heeft. Het is de verdienste van de techniek KVM dat de nadelen worden opgeheven. KVM zorgt dat het vocht daar blijft waar het hoort. Tevens bereikt u hiermee een langere houdbaarheid en een betere korst.

Per individuele bakker wordt in de bakkerij bekeken en bepaald welke aanpak tot de beste resultaten zal leiden. Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.