Laatste nieuws
13 aug
Marktbericht – Week 32

De tarweprijs staat eind deze week op ongeveer hetzelfde niveau als vorige week; de termijnmarkt noteert nog steeds ruim boven de 200 eurogrens. De eerder aangekondigde lagere opbrengstverwachtingen zijn werkelijkheid geworden. Opbrengsten in Duitsland zijn lager dan vorig jaar en zelfs lager dan het 5-jarige gemiddelde. De eerste nieuwe oogst Nederlandse baktarwe zit inmiddels in […]

Meer nieuws

De Koopmans Voorbak Methode KVM

Met toepassing van de techniek KVM bereikt u dat het af te bakken brood een zeer vergelijkbare kwaliteit heeft met het versgebakken brood.

Tijdens de huidige wijzen van het voorbakken, in combinatie met invriezen, ontdooien en afbakken, wordt veel te veel vocht onttrokken aan het brood, hetgeen allerlei negatieve gevolgen heeft. Het is de verdienste van de techniek KVM dat de nadelen worden opgeheven. KVM zorgt dat het vocht daar blijft waar het hoort. Tevens bereikt u hiermee een langere houdbaarheid en een betere korst.

Per individuele bakker wordt in de bakkerij bekeken en bepaald welke aanpak tot de beste resultaten zal leiden. Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.