Laatste nieuws
12 nov
Marktbericht – Week 45

Wie deze week even niet heeft opgelet, heeft ook niet veel gemist. Na een tumultueuze periode van tegenvallende opbrengsten en stijgende prijzen is het meeste stof inmiddels neergedaald. Er tekent zich steeds duidelijker een prijsgrens af van rond de €200 aan de Parijse termijnmarkt voor tarwe. Zolang er geen nieuws van betekenis komt zal de […]

Meer nieuws

De Koopmans Voorbak Methode KVM

Met toepassing van de techniek KVM bereikt u dat het af te bakken brood een zeer vergelijkbare kwaliteit heeft met het versgebakken brood.

Tijdens de huidige wijzen van het voorbakken, in combinatie met invriezen, ontdooien en afbakken, wordt veel te veel vocht onttrokken aan het brood, hetgeen allerlei negatieve gevolgen heeft. Het is de verdienste van de techniek KVM dat de nadelen worden opgeheven. KVM zorgt dat het vocht daar blijft waar het hoort. Tevens bereikt u hiermee een langere houdbaarheid en een betere korst.

Per individuele bakker wordt in de bakkerij bekeken en bepaald welke aanpak tot de beste resultaten zal leiden. Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.