Laatste nieuws
13 aug
Marktbericht – Week 32

De tarweprijs staat eind deze week op ongeveer hetzelfde niveau als vorige week; de termijnmarkt noteert nog steeds ruim boven de 200 eurogrens. De eerder aangekondigde lagere opbrengstverwachtingen zijn werkelijkheid geworden. Opbrengsten in Duitsland zijn lager dan vorig jaar en zelfs lager dan het 5-jarige gemiddelde. De eerste nieuwe oogst Nederlandse baktarwe zit inmiddels in […]

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.