Laatste nieuws
08 jan
Marktbericht – Week 1

Allereerst wil ik u het allerbeste wensen voor 2019, voor uzelf en uw dierbaren, namens mijzelf maar vooral ook namens al mijn collega’s. Wij kijken ernaar uit om u in het komende jaar weer te voorzien van de beste producten en u tevens zo goed mogelijk van dienst te zijn; onder andere door u op […]

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.