Laatste nieuws
07 aug
Update oogstinformatie 2017

Na onze eerste oogstvooruitzicht 2 weken geleden hebben we inmiddels een update over de oogstinformatie. De verwachting van de hoeveelheid oogst uit 2017 die we bij Koopmans Meel in de melanges gaan mengen is er nu bijvoorbeeld. De planning van deze menging staat in de grafiek hieronder weergegeven. Dit blijft natuurlijk een verwachting, en is […]

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.