Laatste nieuws
16 jan
Duurzaam waarde creëren uit graan

Duurzaam waarde creëren uit graan. Dat doen we bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken! Hoe precies? Dat kon afgelopen weekend in het Visie magazine in de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden lezen. Het hele artikel vind je ook hier.

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.