Laatste nieuws
12 nov
Marktbericht – Week 45

Wie deze week even niet heeft opgelet, heeft ook niet veel gemist. Na een tumultueuze periode van tegenvallende opbrengsten en stijgende prijzen is het meeste stof inmiddels neergedaald. Er tekent zich steeds duidelijker een prijsgrens af van rond de €200 aan de Parijse termijnmarkt voor tarwe. Zolang er geen nieuws van betekenis komt zal de […]

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.