Laatste nieuws
17 sep
Marktbericht – Week 37

Na een daling van de tarweprijzen in de loop van vorige week stond de markt afgelopen maandag plotsklaps weer enkele euro’s hoger. Tijdens de dagen daarna bleef de markt zijwaarts bewegen in afwachting van de publicatie van het maandelijkse schattingsrapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw; USDA. Dit rapport heeft meestal effect op de markt. […]

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.