Laatste nieuws
20 mrt
Natuurkracht in de winkel

Al jaren kent u van Koopmans de term Natuurkracht, de overkoepelende naam voor ons duurzaamheids programma. Bij onze inkoop, het assortiment en de productontwikkeling sturen we zoveel mogelijk op de 5 pijlers van Natuurkracht. (100% Natuurlijk, Biologisch, Transparante keten, Non-GMO, Van Nederlandse bodem) Inmiddels hebben verschillende partners van Koopmans één of meerdere pijlers van Natuurkracht bewust toegepast in […]

Meer nieuws

De luchtvochtigheidstechniek koelverneveling

Koelverneveling opent de weg naar een verdere perfectionering van de deegconditionering tijdens het verloop van het proces.

Vernevelen is het omzetten van een zekere hoeveelheid vloeistof in microscopisch kleine druppeltjes. Het is de kunst alle variabelen zodanig te combineren dat enerzijds het deeg zijn vocht niet afgeeft en daardoor uitdroogt, en anderzijds geen condensatie van de druppeltjes op het brood plaatsvindt. Een praktijkstudie ter plekke wijst uit wat de mogelijkheden zijn en wat de voorkeur verdient.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.