Laatste nieuws
13 aug
Marktbericht – Week 32

De tarweprijs staat eind deze week op ongeveer hetzelfde niveau als vorige week; de termijnmarkt noteert nog steeds ruim boven de 200 eurogrens. De eerder aangekondigde lagere opbrengstverwachtingen zijn werkelijkheid geworden. Opbrengsten in Duitsland zijn lager dan vorig jaar en zelfs lager dan het 5-jarige gemiddelde. De eerste nieuwe oogst Nederlandse baktarwe zit inmiddels in […]

Meer nieuws

De rijsstoptechniek Gekoeld Gerezen

Gekoeld Gerezen® begint en eindigt met het deeg. Deeg heeft iets magisch, waaraan je na duizenden jaren eigenlijk niet mag tornen. Het heeft alles te maken met de uitgesproken ambachtelijke traditie; iedere bakker heeft bovendien zijn individuele opvattingen en voorkeuren over deeg. Dat moet Gekoeld Gerezen® zo laten. En dat gebeurt ook. Bovendien is dit baanbrekende procédé per individuele bakker maatwerk.

Voor inhoudelijke vragen over deze techniek kunt u terecht bij KIEM.